Feltöltve:

Kecskeméti barackpuding

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej2 dl
tejszín2 dl
tojássárgája2 darab
liszt5 dekagramm
liszt3 dekagramm
zselatin1 dekagramm
barackpálinka3 cl
sárgabarackbefőtt4 darab
mandula4 darab

A zselatinhoz

sárgabarackbefőtt leve1 dl
víz1 dl
zselatin2 dekagramm
barackpálinka3 cl
cukor5 dekagramm

Az öntethez

sárgabaracklekvár10 dekagramm
kecskeméti barackpálinka1 dl
tejszín1 dl
cukor2 evőkanál

Desszertek: Kecskeméti barackpuding a sok Puding recept közül.

Elkészítés

1

A sárgabarackbefőtt levét vízzel, cukorral és zselatinnal elkeverve felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pálinkát. Mikor már majdnem kihűlt, a jeges vízbe állított pudingformákba öntjük és addig hagyjuk benne, hogy körben, 2 mm vastagon a pudingformák falára dermedjen. Közben a tejet simára keverjük a liszttel, cukorral, zselatinnal, tojássárgával és óvatosan forráspontig hevítve besűrítjük. Habverővel állandóan kevergetve kihűtjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a pálinkát. Az édes zselatinnal kibélelt pudingformába először egy mandulával töltött fél sárgabarackbefőttet teszünk, majd belesimítjuk a krémet. Hűtőbe téve megdermesztjük. Tálaláskor a formából kiborított barackpudingot pálinkával elkevert baracklekvárral öntjük körül körül és cukrozott tejszínhabbal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem