Kecskeméti barackpuding
Hozzávalók
tej | 2 dl | |
---|---|---|
tejszín | 2 dl | |
tojássárgája | 2 darab | |
liszt | 5 dekagramm | |
liszt | 3 dekagramm | |
zselatin | 1 dekagramm | |
barackpálinka | 3 cl | |
sárgabarackbefőtt | 4 darab | |
mandula | 4 darab |
A zselatinhoz
sárgabarackbefőtt leve | 1 dl | |
---|---|---|
víz | 1 dl | |
zselatin | 2 dekagramm | |
barackpálinka | 3 cl | |
cukor | 5 dekagramm |
Az öntethez
sárgabaracklekvár | 10 dekagramm | |
---|---|---|
kecskeméti barackpálinka | 1 dl | |
tejszín | 1 dl | |
cukor | 2 evőkanál |
Desszertek: Kecskeméti barackpuding a sok Puding recept közül.
Elkészítés
A sárgabarackbefőtt levét vízzel, cukorral és zselatinnal elkeverve felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pálinkát. Mikor már majdnem kihűlt, a jeges vízbe állított pudingformákba öntjük és addig hagyjuk benne, hogy körben, 2 mm vastagon a pudingformák falára dermedjen. Közben a tejet simára keverjük a liszttel, cukorral, zselatinnal, tojássárgával és óvatosan forráspontig hevítve besűrítjük. Habverővel állandóan kevergetve kihűtjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot és a pálinkát. Az édes zselatinnal kibélelt pudingformába először egy mandulával töltött fél sárgabarackbefőttet teszünk, majd belesimítjuk a krémet. Hűtőbe téve megdermesztjük. Tálaláskor a formából kiborított barackpudingot pálinkával elkevert baracklekvárral öntjük körül körül és cukrozott tejszínhabbal díszítjük.