Kedvenc almatortám
Hozzávalók
Tészta
szoba-hőmérsékletű Rama Vajas íz | 125 gramm | |
---|---|---|
cukor | 125 gramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
tojás | 3 darab | |
finomliszt | 200 gramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tej | 1 csapott evőkanál |
Töltelék
alma | 4 darab |
---|
Máz
citrom leve | 0.5 darab | |
---|---|---|
cukor | 2 teáskanál | |
víz | 3 evőkanál |
Desszertek: Kedvenc almatortám a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A kapcsos tortaformákat kikenjük Ramával, vagy sütőpapírral béleljük ki. A tésztához a Ramát robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat is. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyiket külön-külön és kb 30 másodperc alatt kikeverjük.
A krémbe alacsony fokozaton felváltva belekeverjük a lisztet, a sütőport és a tejet, majd alaposan összedolgozzuk. A tésztát a formába kanalazzuk és elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a légkeveréses sütőknél nem kell.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, négyfelé vágjuk, magházát kivágjuk. Az almacikkekbe nem túl mély bevágásokat ejtünk és gömbölyű felükkel felfelé kör alakban a tészta tetejére helyezzük.
A formát a sütőbe toljuk és 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Légkeveréses sütőnél 160 fokon sütjük. Amikor megsült, a formát rácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Amíg a torta hűl, elkészítjük a mázat. A fél citrom levét egy tálba facsarjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd lassú tűzön állandó keverés mellett felforraljuk.
A mázat 5 percig hűlni hagyjuk, utána ecsettel megkenjük vele a torta tetejét. A tortát 10 percig a formában hagyjuk, utána kivesszük és kihűtjük.