Kedvenc szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
zsír | 15 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 1 darab | |
tej | 1 kis |
A krémhez
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
porcukor | 25 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
kakaó | 1 púpos evőkanál | |
citrom leve és héja | 1 darab |
A mázhoz
tojásfehérje | 2 darab | |
---|---|---|
porcukor | 14 dekagramm |
Desszertek: Kedvenc szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen. 3 részre osztjuk a tésztát és kb. 30 x 32 cm-es tepsiben közepes lángon lapokat sütünk belőle.
2
A krém hozzávalóiból a tejet, 3 evőkanál cukrot, 4 evőkanál lisztet összefőzzük, és hagyjuk kihűlni. A porcukrot a margarinnal kikeverjük, és a masszával összedolgozzuk.
3
A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe kakaót, a másikba a citrom levét és a reszelt héját tesszük.
Az első lapot megkenjük a kakaóskrémmel. Rátesszük a második lapot, és rákenjük a citromos krémet. Erre tesszük a harmadik lapot.
4
A mázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot gőz felett felverjük, és a felső lapra simítjuk.