Kefíres kifli
35
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
reszelt sajt | 25 dekagramm | |
só | 1 evőkanál |
Tészta
liszt | 70 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 egész | |
kefír ( egy pohár ) | 2 dl | |
cukor | 2 evőkanál | |
étolaj | 1 dl | |
langyos tej | 2 dl | |
élesztő | 5 dekagramm |
Desszertek: Kefíres kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 9 kis cipót készítünk belőle.
2
A krém hozzávalóit jól kikeverjük és hat részre osztjuk.
3
Egy cipót süteményes tányér nagyságúra nyújtunk, megkenjük krémmel, majd a másik cipót is kinyújtjuk és meg kenjük. A harmadik cipót is nyújtjuk és az előző előző tetejére tesszük, végül 12 cikkre vágjuk, feltekerjük, tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.
4
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 percig sütjük. A tepsit nem kell kikenni.