Kefíres kifli
Kefíres kifli
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • reszelt sajt - 25 dekagramm
    • só - 1 evőkanál

    Tészta

    • liszt - 70 dekagramm
    • tojás - 1 egész
    • kefír ( egy pohár ) - 2 dl
    • cukor - 2 evőkanál
    • étolaj - 1 dl
    • langyos tej - 2 dl
    • élesztő - 5 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 9 kis cipót készítünk belőle.
    2. A krém hozzávalóit jól kikeverjük és hat részre osztjuk.
    3. Egy cipót süteményes tányér nagyságúra nyújtunk, megkenjük krémmel, majd a másik cipót is kinyújtjuk és meg kenjük. A harmadik cipót is nyújtjuk és az előző előző tetejére tesszük, végül 12 cikkre vágjuk, feltekerjük, tojással megkenjük és sajttal megszórjuk.
    4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20 percig sütjük. A tepsit nem kell kikenni.