Kehely őszibarackhabbal
Desszertek: Kehely őszibarackhabbal a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A nyers marcipánmasszát összemorzsoljuk, a tojásfehérjével és a tojásokkal simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot, a fahéjat és összedolgozzuk. A sütőlapot Ramával megkenjük és liszttel megszórjuk.
Egy vékony, 15x20 cm-es karton közepéből kivágunk egy 11 cm átmérőjű kört. A sablont a sütőlapra helyezzük, majd a tésztából egy kis mennyiséget elvéve, a kivágott lyukba helyezve szétlapítjuk, majd egy lapocska segítségével a kör széle mentén felhúzva, kelyheket formázunk.
Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 5-6 percig sütjük. A kelyheket sütés után azonnal eltávolítjuk a sütőlapról és Ramával kikent üveglapra tesszük. Ha a tészta kiboltozódott, az alját könnyedén benyomjuk, majd kihűtjük.
A zselatint beáztatjuk. A barackot leforrázzuk, majd lehúzzuk a héját. Az őszibarack gyümölcshúsát kettévágjuk, kimagozzuk, néhány szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többiből pürét készítünk.
Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját felhabosítjuk a porcukorral, hozzákeverjük a barackpürét. Az áztatóvízből kivett zselatint feloldjuk, likőrrel és 2 evőkanál pürével összekeverjük, majd a zselatinos keveréket a püréhez adjuk, hideg helyre tesszük. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és amikor a gyümölcskrém zselésedni kezd, hozzákeverjük.
A krémet megdermesztjük, utána egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk ki és a galuskákkal megtöltjük a kelyheket.
Az áfonyát megmossuk, leszárítjuk és a galuskák köré, illetve mellé rakjuk. Barackszeletekkel és mentalevéllel díszítjük.