Kék lagúna torta
Hozzávalók
cukor | 10 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 11 evőkanál | |
tojás | 10 darab |
krem
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 5 evőkanál | |
kék ételszínező | 1 kevés | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 30 dekagramm | |
tortadara | 1 darab |
Desszertek: Kék lagúna torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a tojássárgákat óvatosan a habba keverjük. A lisztet is laza mozdulatokkal a habba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük. Közben a krémet elkészítjük. A tejet a liszttel és az ételfestékkel sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt masszát összekeverjük a Ramás masszával. A tortánkat kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejére és az oldalára is hagyjunk a krémből. Megszórhatjuk tortadarával is a tetejét. Hűtve fogyasszuk.