Kék lagúna torta
Kék lagúna torta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 evőkanál
  • liszt - 11 evőkanál
  • tojás - 10 darab

krem

  • tej - 0.5 liter
  • liszt - 5 evőkanál
  • kék ételszínező - 1 kevés
  • Ráma - 25 dekagramm
  • porcukor - 30 dekagramm
  • tortadara - 1 darab

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a tojássárgákat óvatosan a habba keverjük. A lisztet is laza mozdulatokkal a habba keverjük. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütjük. Közben a krémet elkészítjük. A tejet a liszttel és az ételfestékkel sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt masszát összekeverjük a Ramás masszával. A tortánkat kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A tetejére és az oldalára is hagyjunk a krémből. Megszórhatjuk tortadarával is a tetejét. Hűtve fogyasszuk.