Keksz alapú csoki-mousse torta
Hozzávalók
Az alaphoz
darált keksz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 4 dekagramm | |
víz | 1 dl | |
puha Rama | 12 dekagramm | |
kakaópor | 2 dekagramm |
A tejcsokis részhez
tejcsoki | 10 dekagramm | |
---|---|---|
hideg tejszín | 2 dl | |
forró tejszín | 0.5 dl | |
zselatin | 1 dekagramm |
A fehércsokis részhez
fehér csoki | 10 dekagramm | |
---|---|---|
hideg tejszín | 2 dl | |
forró tejszín | 0.5 dl | |
zselatin | 1 dekagramm |
Desszertek: Keksz alapú csoki-mousse torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Az alaphoz a hozzávalókat a víz kivételével összemorzsoljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Az alapból kiveszünk egy keveset, amiből majd a tetejére golyókat formázunk. A golyókat fehér csokiba forgatjuk és a fagyasztóba rakjuk.
A tejcsokis részhez a forró tejszínnel felolvasztjuk a csokit és hűlni hagyjuk. Addig a hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl vízben megdagasztjuk. A tejcsokis keveréket összekeverjük szép lassan a tejszínnel és a zselatinnal. Ezt a keveréket formába rakjuk az alapra rá és hűtőbe téve megvárjuk, amíg rendesen megszilárdul.
A fehér csokis részt ugyanúgy, mint a tejcsokisat megcsináljuk és rárakjuk a már megszilárdult tejcsokis rétegre. Amíg folyékony, egy kevés őrölt szegfűszeget, vagy mézeskalács fűszerkeveréket szórunk rá és késsel márványozzuk. Tálalás előtt ráhelyezzük az alapból kivett és fehér csokival bevont golyókat.