Keksz alapú csoki-mousse torta
Keksz alapú csoki-mousse torta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Az alaphoz

    • darált keksz - 25 dekagramm
    • porcukor - 4 dekagramm
    • víz - 1 dl
    • puha Rama - 12 dekagramm
    • kakaópor - 2 dekagramm

    A tejcsokis részhez

    • tejcsoki - 10 dekagramm
    • hideg tejszín - 2 dl
    • forró tejszín - 0.5 dl
    • zselatin - 1 dekagramm

    A fehércsokis részhez

    • fehér csoki - 10 dekagramm
    • hideg tejszín - 2 dl
    • forró tejszín - 0.5 dl
    • zselatin - 1 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Az alaphoz a hozzávalókat a víz kivételével összemorzsoljuk, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy formázható legyen. Az alapból kiveszünk egy keveset, amiből majd a tetejére golyókat formázunk. A golyókat fehér csokiba forgatjuk és a fagyasztóba rakjuk.
    2. A tejcsokis részhez a forró tejszínnel felolvasztjuk a csokit és hűlni hagyjuk. Addig a hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl vízben megdagasztjuk. A tejcsokis keveréket összekeverjük szép lassan a tejszínnel és a zselatinnal. Ezt a keveréket formába rakjuk az alapra rá és hűtőbe téve megvárjuk, amíg rendesen megszilárdul.
    3. A fehér csokis részt ugyanúgy, mint a tejcsokisat megcsináljuk és rárakjuk a már megszilárdult tejcsokis rétegre. Amíg folyékony, egy kevés őrölt szegfűszeget, vagy mézeskalács fűszerkeveréket szórunk rá és késsel márványozzuk. Tálalás előtt ráhelyezzük az alapból kivett és fehér csokival bevont golyókat.