Feltöltve:

Keksz dobozka

110
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

hideg Rama Vajas Íz250 gramm
liszt500 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kristálycukor120 gramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez5 evőkanál
1 csipetnyi
tojássárgája2 darab

A krémhez

puha Rama Vajas Íz50 gramm
porcukor200 gramm
Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez20 gramm

A díszítéshez

Narancssárga fondant vagy marcipán (a fehér fondant vagy marcipán színezhető egy kevés ételszínezékkel, pl. Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza) 
Cukorgyöngyök, virágok, cukoríró, ételfesték tetszés szerint (pl. Dr. Oetker Dekormix színvarázs, Dr. Oetker Ostyavirág) 
Apró cukrok a dobozba 

Eszközigény

2 különböző méretű tojás alakú kivágó forma, ha nincs hajlítsunk kerek formából. 

Sütéshez

Sütési idő 110 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt tepsi

Desszertek: Keksz dobozka a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

Elsőként készítsük el a krémet. A hozzávalókat keverjük habosra a Rama Vajas Ízzel, majd töltsük apró habzsákba, használatig tartsuk szobahőmérsékleten.

2

A tésztához egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a Rama Vajas Ízt.
Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.

Keksz dobozka elkészítés 3. lépés képe
3

Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle dobozonként 2 teli tojást, és 2 tojás alakú karikát. Helyezzük sütőpapírral fedett tepsire a tojásokat és karikákat és süssük 180 ℃-ra előmelegített sütőben 8-10 percig.

Tipp: Mivel a karikák mozgatásnál könnyen eldeformálódhatnak, a legegyszerűbb, ha a sütőpapíron szúrjuk ki, vagy a sütőpapírra helyezés után, ismét formára igazítjuk a kiszúró forma segítségével.

Keksz dobozka elkészítés 4. lépés képe
4

Az egyik teli tojásra a kakaós krém segítségével ragasszuk fel a két karikát.

Keksz dobozka elkészítés 5. lépés képe
5

A második teli tojást vonjuk be fondanttal, és díszítsük tetszés szerint.

Keksz dobozka elkészítés 6. lépés képe
6

Ha a fondant egy kis ecset segítségével bevizezzük, jobban tapadnak rá a dekor termékek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem