Keksz dobozka
Hozzávalók
A tésztához
hideg Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
---|---|---|
liszt | 500 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 120 gramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez | 5 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
tojássárgája | 2 darab |
A krémhez
puha Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 200 gramm | |
Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez | 20 gramm |
A díszítéshez
Narancssárga fondant vagy marcipán (a fehér fondant vagy marcipán színezhető egy kevés ételszínezékkel, pl. Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza) | ||
---|---|---|
Cukorgyöngyök, virágok, cukoríró, ételfesték tetszés szerint (pl. Dr. Oetker Dekormix színvarázs, Dr. Oetker Ostyavirág) | ||
Apró cukrok a dobozba |
Eszközigény
2 különböző méretű tojás alakú kivágó forma, ha nincs hajlítsunk kerek formából. |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 110 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt tepsi |
Desszertek: Keksz dobozka a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
Elsőként készítsük el a krémet. A hozzávalókat keverjük habosra a Rama Vajas Ízzel, majd töltsük apró habzsákba, használatig tartsuk szobahőmérsékleten.
A tésztához egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a Rama Vajas Ízt.
Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.
Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle dobozonként 2 teli tojást, és 2 tojás alakú karikát. Helyezzük sütőpapírral fedett tepsire a tojásokat és karikákat és süssük 180 ℃-ra előmelegített sütőben 8-10 percig.
Tipp: Mivel a karikák mozgatásnál könnyen eldeformálódhatnak, a legegyszerűbb, ha a sütőpapíron szúrjuk ki, vagy a sütőpapírra helyezés után, ismét formára igazítjuk a kiszúró forma segítségével.