Keksz dobozka
Keksz dobozka
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • hideg Rama Vajas Íz - 250 gramm
    • liszt - 500 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kristálycukor - 120 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez - 5 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi
    • tojássárgája - 2 darab

    A krémhez

    • puha Rama Vajas Íz - 50 gramm
    • porcukor - 200 gramm
    • Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez - 20 gramm

    A díszítéshez

    • Narancssárga fondant vagy marcipán (a fehér fondant vagy marcipán színezhető egy kevés ételszínezékkel, pl. Dr. Oetker Fondant fehér cukormassza) - darab
    • Cukorgyöngyök, virágok, cukoríró, ételfesték tetszés szerint (pl. Dr. Oetker Dekormix színvarázs, Dr. Oetker Ostyavirág) - darab
    • Apró cukrok a dobozba - darab

    Eszközigény

    • 2 különböző méretű tojás alakú kivágó forma, ha nincs hajlítsunk kerek formából. - darab

    Elkészítés:

    1. Elsőként készítsük el a krémet. A hozzávalókat keverjük habosra a Rama Vajas Ízzel, majd töltsük apró habzsákba, használatig tartsuk szobahőmérsékleten.
    2. A tésztához egy nagy tálban szitáljuk át a lisztet és a kakaóport. Keverjük hozzá a sütőport, a cukrot és a vanillincukrot, majd morzsoljuk el benne a Rama Vajas Ízt. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját, és a tejfölt, majd gyúrjuk addig, amíg összeáll gyúrható tésztává.
    3. Nyújtsuk ki a tésztát 7 mm vastagságúra lisztezett deszkán, és szaggassunk belőle dobozonként 2 teli tojást, és 2 tojás alakú karikát. Helyezzük sütőpapírral fedett tepsire a tojásokat és karikákat és süssük 180 ℃-ra előmelegített sütőben 8-10 percig.Tipp: Mivel a karikák mozgatásnál könnyen eldeformálódhatnak, a legegyszerűbb, ha a sütőpapíron szúrjuk ki, vagy a sütőpapírra helyezés után, ismét formára igazítjuk a kiszúró forma segítségével.
    4. Az egyik teli tojásra a kakaós krém segítségével ragasszuk fel a két karikát.
    5. A második teli tojást vonjuk be fondanttal, és díszítsük tetszés szerint.
    6. Ha a fondant egy kis ecset segítségével bevizezzük, jobban tapadnak rá a dekor termékek.

    Sütéshez