Feltöltve:

Keksz "szalámi"

180
Könnyű
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

édes keksz200 gramm
Rama Vajas Íz100 gramm
dió25 gramm
mandula25 gramm
aszalt vörösáfonya15 gramm
rum vagy amaretto likőr (ízlés szerint)2 evőkanál
kakaópor1 evőkanál
porcukor1 evőkanál
porcukor a hempergetéshez darab

Desszertek: Keksz "szalámi" a sok Keksz recept közül.

Elkészítés

1

A kekszet egy aprítógépben törjük durvára. Lehet egy része morzsás, és legyenek benne nagyobb kekszdarabok is.
A diót és a mandulát vágjuk durvára. Az aszalt gyümölcsöket is aprítsuk fel.

2

A Rama Vajas Ízt egy lábosban lassan olvasszuk fel, majd keverjük bele az apró darabokra tört csokoládét, aszalt gyümölcsöket és 1 evőkanál porcukrot. Melegítsük addig, míg egynemű nem lesz. Ebbe a csokoládés masszába öntsük az amaretto likőrt vagy rumot.

3

Ezután következik a száraz hozzávalók hozzáadása: a kakaóporral összeforgatott kekszmorzsa és a durvára aprított magok.

4

Ha az egészet jól elkevertük, borítsuk egy folpackra és formázzunk belőle szalámit, tekerjük jó szorosra és tegyük hűtőbe néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára.

5

A megdermedt szalámit hempergessük meg porcukorban. Ha szeretnénk, hogy úgy nézzen ki, mint egy igazi szalámi, akár kötözzük össze spárgával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem