Kekszes almás
Hozzávalók
A tetejére
porcukor | 4 evőkanál | |
---|---|---|
keserű kakaópor | 4 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm |
A tésztához
háztartási keksz | 50 pohár | |
---|---|---|
főzős vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
víz | 10 evőkanál | |
víz | 8 dl | |
alma | 6 darab |
Desszertek: Kekszes almás a sok Sütemények , Keksz recept közül.
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük és 8-10 perc alatt puhára főzzük.
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kisebb tepsi alját keksszel kirakjuk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük.
A tetejére szép sorban keksz kerül, az üres területeket tört darabokkal kitöltjük.
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk és a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény, pontosabban a keksz tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.