Kekszes-almás sütés nélkül
Hozzávalók
citrom reszelt héja |
---|
A tetejére
porcukor | 4 evőkanál | |
---|---|---|
keserű kakaópor | 4 evőkanál | |
Ráma | 5 dekagramm |
A tésztához
háztartási keksz (ha lehet, akkor szögletes forma) | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás | 3 csomag | |
kristálycukor (méz is lehet) | 20 dekagramm | |
víz | 10 evőkanál | |
víz | 8 dl | |
alma | 1.25 kilogramm |
Desszertek: Kekszes-almás sütés nélkül a sok Sütemények , Keksz recept közül.
Elkészítés
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük. Ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle).
A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény, pontosabban a keksz tetejére kenjük.
Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.