Kekszes-almás sütés nélkül
Kekszes-almás sütés nélkül
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • víz - 8 evőkanál
  • alma - 1 kilogramm
  • porcukor - 4 evőkanál
  • keserű kakaópor - 4 evőkanál
  • háztartási keksz - 50 dekagramm
  • vaníliás pudingpor - 3 csomag
  • kristálycukor (méz is lehet) - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük.
  2. Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
  3. Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
  4. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük.
  5. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.