Kekszes-almás szelet
Kekszes-almás szelet
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • víz - 9 dl
  • cukor - 20 dekagramm
  • alma - 1 kilogramm
  • porcukor - 6 evőkanál
  • kakaópor - 4 evőkanál
  • háztartási keksz - 50 dekagramm
  • főznivaló vaníliás pudingpor - 3 csomag

Elkészítés:

  1. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük.Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.Egy kb. 28 x 23 cm-es tepsi alját keksszel kirakjuk.
  2. A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül.A kakaóport a porcukorral és 1 dl vízzel kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve a Ramát hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény tetejére kenjük.