Kekszes, gyümölcsös torta
Kekszes, gyümölcsös torta
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Az alaphoz

    • kocka alakú háztartási keksz - 1 kilogramm
    • tejföl - 1.2 liter
    • cukormentes tejszín - 2 dl
    • folyékony édesítőszer - 4 evőkanál
    • vegyes gyümölcs (málna, szeder, eper, meggy) - 1 kilogramm

    A díszítéshez

    • cukormentes tejszín - 3 dl
    • folyékony édesítő - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tejfolt a folyékony édesítőszerrel kikeverjük. Külön felverjük a 2 deci tejszínt, majd a kikevert tejfölt és a felvert tejszínt összekeverjük.
    2. Egy magas falu jénai tálat, vagy tepsit kibélelünk alufóliával. Egy réteg kekszet leteszünk az aljára, megkenjük a tejfölös krémmel, majd ennek a tetejére egy réteg gyümölcs kerül. Utána megint keksz, krém és gyümölcs. Ezt addig csináljuk, amíg vannak hozzávalók. A legfelső sor keksz legyen. A tetejére alufóliát teszünk és betesszük a hűtőbe, de nem a fagyasztóba.
    3. Egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap kivesszük a hűtőből, levesszük a tetejéről az alufóliát és egy tálcára kifordítjuk. Ezután a többi alufóliát is lehúzzuk róla. A 3 deci tejszínt felverjük ízlés szerint édesítőszerrel és díszítjük a tetejét.