Kekszes őzgerinc
15
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
háztartási keksz | 50 pohár | |
porcukor | 25 dekagramm | |
keserű kakaópor | 5 dekagramm | |
rum | 0.3 dl |
Desszertek: Kekszes őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
1
A háztartási keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra törjük.
2
2 dl vizet egy lábasba öntünk, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, majd kevergetve 5-6 percig főzzük.
3
A tűzről lehúzzuk, rummal ízesítjük és belekeverjük a kétféle kekszet.
4
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk és a kekszes masszát elsimítjuk benne.
5
Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
6
Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla és a
keksztekercset kis ujjnyi vastagon felszeleteljük.