Kekszes őzgerinc
Hozzávalók
keserű kakaópor | 5 dekagramm |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
víz | 2 dl |
háztartási keksz | 50 pohár |
rum | 0.3 dl |
Ráma | 25 dekagramm |
Rama sütőmargarin | |
Rama Sütőmargarin | |
csokoládé | |
narancsszörp | |
tejszín (habbá verve) |
Desszertek: Kekszes őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
1
A háztartási keksz felét ledaráljuk, másik felét kisebb darabokra törjük. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.