Keksztekercs
Hozzávalók
A tésztához
darált háztartási keksz | 50 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
rum, vagy rumaroma | 3 evőkanál | |
tej (annyi, hogy a tészta jól gyúrható és nyújtható legyen) | 1 kevés |
A krémhez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
Desszertek: Keksztekercs a sok Keksztekercs recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit annyi tejjel elkeverjük, hogy jól gyúrható és nyújtható tészta legyen. A gyúródeszkát porcukorral meghintjük és kinyújtjuk a tésztát. A krémhez a cukrot a Ramával habosra keverjük és hozzáadjuk a kókuszreszeléket, de a kókuszreszelékből hagyjunk annyit, hogy a tészta külsejére is elég legyen. Ha a krém kész, rákenjük a tésztára és óvatosan feltekerjük, majd a maradék kókuszreszelékben megforgatjuk. Alufóliába csomagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Szeletekre vágva tálaljuk.