Keksztekercs
Hozzávalók
az alaphoz (2 tekercshez)
darált háztartási keksz | 500 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 150 gramm | |
kakaópor | 25 gramm | |
tej | 250 milliliter | |
Dr. Oetker Rum Aroma | 2 kávéskanál |
A krémhez
Rama Vajas Íz | 150 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 150 gramm | |
kókuszreszelék | 75 gramm | |
Dr. Oetker vanília aroma | 1 kávéskanál |
A külsejére
kókuszreszelék |
---|
Desszertek: Keksztekercs a sok Keksztekercs recept közül.
Elkészítés
1
A darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport a rumaromával elkevert tejjel gyúrjuk össze. Tegyük félre.
2
A Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a porcukorral, adjuk hozzá a vanília aromát, majd keverjük jól el a kókuszreszelékkel.
3
A kekszes masszát osszuk kétfelé, hogy két keksztekercset kapjunk. Az egyik felét folpack segítségével nyújtsuk téglalap alakúra.
A krém felét kenjük rá az első kekszrétegre, majd szorosan tekerjük fel. A kapott rudat forgassuk át kókuszreszelékben. Ugyanezt ismételjük meg a kekszes massza és a krém másik felével is.
4
1 órára tegyük hűtőbe, majd szeleteljük.