Kelesztés nélküli kakaós csiga
Kelesztés nélküli kakaós csiga
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 25 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • étolaj - 0.5 dl
    • túró - 25 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi

    A töltelékhez

    • cukor - 4 evőkanál
    • kakaópor - 1 darab
    • étolaj - 1 evőkanál

    A kenéshez

    • tojás - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A túrót és a porcukrot a csipet sóval keverőgépbe tettem. Amikor a gép kikeverte, lassan hozzáadtam az étolajat, majd hozzáöntöttem a sütőporos lisztet, és ezzel is jól kikevertem, majd a gépből kivéve kézzel még jól összegyúrtam.
    2. Lisztezett deszkán, nem egészen 1 centis vastagra kinyújtottam, a tetejét olajjal lekentem, ráhintettem a cukros kakaóport, és a tésztát feltekertem, majd körülbelül ujjnyi vastag csigákat vágtam belőle.
    3. Nekem 24 darab lett. Sütőpapiros sütőlapra tettem, és a csigáknak az oldalát tojással lekentem. 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt megsütöttem.