Feltöltve:

Kelt, almás palacsinta

45
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

rétesliszt30 dekagramm
tej5 dl
tojás4 darab
Ráma20 dekagramm
élesztő2 dekagramm
nádcukor2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
szárított citromhéj1 kávéskanál
kisebb alma4 darab
fahéjas porcukor1 kevés
méz a tálaláshoz1 kevés

Desszertek: Kelt, almás palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A Ramát felolvasztom, hozzáöntöm a tejet, majd egy kicsit még melegítem, de épp csak annyira, hogy kéz-meleg legyen. Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, majd Ramás tejet hozzáadva, lehetőleg habverővel csomómentesre keverem a tésztát. Hozzáadom a tojásokat, cukrokat, citromhéjat és alaposan kikeverem. Az almát meghámozom és durvára reszelve a tésztához adom. Félreteszem háromnegyed-egy órára, amíg az élesztőtől buborékos nem lesz a tészta. Vastag aljú, öntvény teflon palacsintasütőbe kis merőkanálnyi halmokat merek, a palacsinták tetejét elegyengetem, majd azokat mérsékelt lángon, mindkét oldalukon pirosra sütöm. A kész palacsintákat meghintem porcukorral, vagy szirupot, mézet adok melléjük.

Hozzászólások