Kelt, almás palacsinta
Hozzávalók
rétesliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
tojás | 4 darab | |
Ráma | 20 dekagramm | |
élesztő | 2 dekagramm | |
nádcukor | 2 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
szárított citromhéj | 1 kávéskanál | |
kisebb alma | 4 darab | |
fahéjas porcukor | 1 kevés | |
méz a tálaláshoz | 1 kevés |
Desszertek: Kelt, almás palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
A Ramát felolvasztom, hozzáöntöm a tejet, majd egy kicsit még melegítem, de épp csak annyira, hogy kéz-meleg legyen. Az élesztőt elmorzsolom a liszttel, majd Ramás tejet hozzáadva, lehetőleg habverővel csomómentesre keverem a tésztát. Hozzáadom a tojásokat, cukrokat, citromhéjat és alaposan kikeverem. Az almát meghámozom és durvára reszelve a tésztához adom. Félreteszem háromnegyed-egy órára, amíg az élesztőtől buborékos nem lesz a tészta. Vastag aljú, öntvény teflon palacsintasütőbe kis merőkanálnyi halmokat merek, a palacsinták tetejét elegyengetem, majd azokat mérsékelt lángon, mindkét oldalukon pirosra sütöm. A kész palacsintákat meghintem porcukorral, vagy szirupot, mézet adok melléjük.