Feltöltve:

Kelt csöröge

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

1 teáskanál
reszelt citromhéj vagy vanília1 kevés
Ráma6 dekagramm
élesztő2 dekagramm
liszt0.5 kilogramm
cukor3 evőkanál
tej1 darab

Desszertek: Kelt csöröge a sok Fánk , Csörögefánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Kelt tésztát készítünk: a lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hagyjuk. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi nyersanyagot, és annyi tejet, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos Ramát. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Kinyújtjuk a tésztát 2 cm vastagságúra, derelyevágóval 2 cm széles, 6-7 cm hosszú csíkokra vágjuk. Minden csík közepébe hosszan belevágunk, a két csücsköt a lyukon áthúzzuk, egyiket felülről másikat alulról és bő, forró olajban kisütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem