Feltöltve:

Kelt ostoros rétes

55
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 dekagramm
finomliszt60 dekagramm
1 teáskanál
élesztő5 dekagramm
kristálycukor6 evőkanál
nyers tojássárga3 darab
kakaópor3 evőkanál
1,5%-s tej4 dl

Desszertek: Kelt ostoros rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához valókat egy nagy tálban 7-8 perc alatt jól bedagasztjuk. Az élesztőt sem kell felfuttatni, elég csak belemorzsolni. Akkor jó, ha az edény falától elválik. Letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

2

Ezt az időt kihasználjuk és elkészítjük a tölteléket: a Ramát a cukorral krémes állagúvá keverjük, (nem fontos, hogy elolvadjon benne a cukor), majd hozzáadjuk a kakaóport is.

3

A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapra borítjuk és hat egyforma részre osztjuk. Ezeket egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaós krémmel megkenjük, ezt megnedvesített késsel a legkönnyebb.

4

Azután mindkét rövidebbik oldalát ujjnyi szélességben befelé ráhajtjuk, majd a tésztát, lehetőleg minél több csavarással felhengergetjük és hármas copffonással összefonjuk. Az így kapott két "kalácsot" egy kb. 30x20 cm-es Ramával kikent, magas falú tepsibe fektetjük.

5

Akkor jó, ha a tészta a tepsi oldalához ér, így csak felfelé növekedhet, nem fekszik el.

6

10-15 percnyi pihentetés után felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (180°C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 35 percig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem