Feltöltve:

Kelt ostoros rétes (kalács)

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

langyos tej2.7 dl
tojássárgája2 darab
Rama olvasztva7 dekagramm
élesztő0.5 csomag
finomliszt65 dekagramm
kristálycukor8 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
7 csipetnyi
konyak, vagy rumaroma1.5 evőkanál
mazsola3 evőkanál

Töltelék

instant kakaópor1 kevés
porcukor1 darab
dió1 darab
étolaj1 darab

Desszertek: Kelt ostoros rétes (kalács) a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókat egy tálba tesszük és fakanállal jól összedolgozzuk. A tetejét meglisztezzük, majd 1,5-2 órát meleg helyen kelni hagyjuk. Ha mazsola is kerül bele, akkor azt az aromában áztathatjuk kb. fél órát a tészta kikeverése előtt.

2

Ha megkelt a tészta, akkor átgyúrjuk és három részre osztjuk. Nagyon lágy lesz, ezért kézzel nyújtjuk téglalap alakúra, kb. 40x15 cm-esre.

3

Ezután mindegyiket megtöltjük, szitálunk rá instant kakaóport és porcukrot, majd megszórjuk dióval, végül meglocsoljuk egy kevés étolajjal.

4

Felcsavarjuk, majd a három tésztát összefonjuk és csiga alakzatba tekerjük.

5

A megmaradt két tojásfehérjéhez még hozzáütünk egy egész tojást és ezzel megkenjük a kalács tetejét.

6

Ramával kikent tepsiben, közepes hőfokon megsütjük. Ha kihűlt, háromszög alakúra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem