Kelt pite
Kelt pite
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • só - 1 dekagramm
  • Ráma - 8 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • tej - 0.5 liter
  • élesztő - 2.5 dekagramm
  • cukor - 1 darab

Elkészítés:

  1. 2 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük kemény habbá. A többi hozzávalót összekeverjük a robotgép dagasztójával, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk annyi tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk, majd hozzáforgatjuk a tojások habját. Ramával kikent és kilisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk valamilyen gyümölccsel, lekvárral, darált dióval stb. Fél órát pihentetjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük.