Kelt rétes
Hozzávalók
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 6 dekagramm | |
Ráma | 6 dekagramm | |
élesztő | 1 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tej | 1 darab | |
só | 1 darab |
Töltelék
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
tejföl | 2 dl |
Desszertek: Kelt rétes a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőből 2 dkg cukorral 1 dl langyos tejjel és 5 dkg liszttel kovászt készítünk.Ha megkelt, a többi hozzávalóval és annyi langyos tejjel, hogy puha tésztát kapjunk, megdagasztjuk a rétest. Fél órát pihentetjük, majd lisztezett abroszon óvatosan kihúzzuk az asztal széléig és meglocsoljuk olvasztott Ramával. Ráöntjük a tölteléket, (a tojást összekeverjük a tejföllel) kis cukrot hintünk rá és feltekerjük Tetejét megkenjük olvasztott Ramával, kelesztjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. Mikor félig megsült, locsoljuk meg tejjel, sokkal finomabb, gyengébb lesz. Ha megsült, vaníliás porcukorral megszórjuk. Tehetünk bele túró, vagy máktölteléket is.