Feltöltve:

Kelt rétes

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt40 dekagramm
cukor6 dekagramm
Ráma6 dekagramm
élesztő1 dekagramm
tojássárgája2 darab
tej1 darab
1 darab

Töltelék

tojás2 darab
tejföl2 dl

Desszertek: Kelt rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőből 2 dkg cukorral 1 dl langyos tejjel és 5 dkg liszttel kovászt készítünk.Ha megkelt, a többi hozzávalóval és annyi langyos tejjel, hogy puha tésztát kapjunk, megdagasztjuk a rétest. Fél órát pihentetjük, majd lisztezett abroszon óvatosan kihúzzuk az asztal széléig és meglocsoljuk olvasztott Ramával. Ráöntjük a tölteléket, (a tojást összekeverjük a tejföllel) kis cukrot hintünk rá és feltekerjük Tetejét megkenjük olvasztott Ramával, kelesztjük, majd forró sütőben pirosra sütjük. Mikor félig megsült, locsoljuk meg tejjel, sokkal finomabb, gyengébb lesz. Ha megsült, vaníliás porcukorral megszórjuk. Tehetünk bele túró, vagy máktölteléket is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem