Kelt szilvás lepény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 56 dekagramm | |
szilva | 80 dekagramm | |
őrölt fahéj | 2 teáskanál | |
porcukor | 6 dekagramm | |
élesztő | 2 dekagramm | |
nyers tojássárga | 3 darab | |
2,8 % -os tej | 2 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
asztali só | 1 teáskanál |
Desszertek: Kelt szilvás lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
2
Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük.
3
A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral.
4
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, sütőtepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk, végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk.
5
Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.