Feltöltve:

Kelt szilvás lepény

30
Közepes
15 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
liszt56 dekagramm
szilva80 dekagramm
őrölt fahéj2 teáskanál
porcukor6 dekagramm
élesztő2 dekagramm
nyers tojássárga3 darab
2,8 % -os tej2 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
asztali só1 teáskanál

Desszertek: Kelt szilvás lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.

2

Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük.

3

A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral.

4

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, sütőtepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk, végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk.

5

Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem