Feltöltve:

Kelt szilvás lepény

access_alarm 90
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt56 dekagramm
porcukor6 dekagramm
puha Rama15 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tojássárgája3 darab
langyos tej2.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab
1 csapott mokkáskanál

A tetejére

magozott szilva80 dekagramm
porcukor12 dekagramm
őrölt fahéj3 csapott mokkáskanál

Desszertek: Kelt szilvás lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük. A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, sütőtepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk. Végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk. Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem