Feltöltve:

Kelt szilvás lepény

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt56 dekagramm
porcukor6 dekagramm
puha Rama15 dekagramm
élesztő2.5 dekagramm
tojássárgája3 darab
langyos tej2.5 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab
1 csapott mokkáskanál

A tetejére

magozott szilva80 dekagramm
porcukor12 dekagramm
őrölt fahéj3 csapott mokkáskanál

Desszertek: Kelt szilvás lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük. A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, sütőtepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk. Végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk. Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem