Kelt szilvás lepény
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 56 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 6 dekagramm | |
puha Rama | 15 dekagramm | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
langyos tej | 2.5 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
só | 1 csapott mokkáskanál |
A tetejére
magozott szilva | 80 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 12 dekagramm | |
őrölt fahéj | 3 csapott mokkáskanál |
Desszertek: Kelt szilvás lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyre téve kb. 1 órán át kelesztjük. A szilvát összekeverjük egy tálban a fahéjas porcukorral. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32x35 cm-es, sütőtepsi méretűre nyújtjuk, majd a Ramával kikent tepsibe igazítjuk. Végül cukrozott szilvaszemekkel kirakjuk. Rövid ideig a tepsiben kelesztjük, majd előmelegített sütőben 190 °C-on a tészta pirulásáig sütjük.