Képviselőfánk
Hozzávalók
A tetejére
cukor | 1 teáskanál | |
---|---|---|
habfixáló | 1 csomag | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
tejszín | 3 dl |
A tésztához
só | 1 csipetnyi | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
víz | 1.5 dl |
A tepsi kikenéséhez
liszt | 1 darab | |
---|---|---|
Ráma | 1 darab |
A kenéshez
tojás | 1 darab |
---|
Eszközigény
keverőtál | 1 darab | |
---|---|---|
sütőpapír | 1 darab | |
fakanál | 1 darab | |
közepes lábas | 2 darab |
A krémhez
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
---|---|---|
cukor | 1 kevés | |
Ráma | 1 evőkanál | |
Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília x | 1 csomag |
Desszertek: Képviselőfánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
A vizet a margarinnal felforraljuk. Csipetnyi sóval ízesítjük, és amikor a margarin elolvadt, a lisztet beleszórjuk. Állandóan kevergetve addig (2-3 percig) főzzük, amíg a tészta az edény falától elválik.
Ekkor a tűzről lehúzzuk, és a tojásokat egyenként beleütve jól kidolgozzuk.
A masszából, egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól 3 cm távolságra egyforma, kb. pingponglabda-nagyságú gömböket formálunk kanállal. (Vigyázat, megnő a négyszeresére!)
A tetejüket felvert tojással megkenjük és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Nagy lángon (210 °C) kb. 10 percig, majd a lángot közepesre mérsékelve (170 °C) további 15 percig sütjük. Közben, főleg az első negyed órában a sütőajtót nem nyitjuk ki, egyébként összeesik. Amikor elkészült, a sütőt lezárjuk, a fánkocskákat még 5-10 percig szárítjuk.
Amíg sül a fánk, a tasakon található leírás szerint elkészítjük a krémet. Ha kész belekeverünk egy nagy evőkanál margarint. Miközben hűl, kb. 5 percenként megkeverjük, nehogy "bőrös" legyen.
A hideg tejszínhez hozzáadjuk a cukrot és a habfixáló csomagolásán található utasítás szerint felverjük.
A kihűlt fánkok tetejéről egy kalapot levágunk. Az alsó részbe a vaníliakrémet kanalazunk, majd a cukrozott tejszínhabot rápúpozzuk (nyomózsákból a legszebb) és a kalapot ráillesztjük.