Feltöltve:

Képviselőfánk

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához (kb.15 nagyobb, vagy kb. 30 kisebb fánkhoz)

Rama Vajas Íz100 gramm
víz100 milliliter
Liszt100 gramm
Tojás3 darab
1 csipetnyi
Cukor1 csipetnyi

A krémhez

tej700 milliliter
kristálycukor200 gramm
Dr. Oetker Eredeti Puding Vanília x2 csomag
Tojás4 darab
Dr. Oetker Vanillincukor1 evőkanál
tejszín 30%-os250 milliliter
porcukor3 evőkanál
habfixáló1 csomag

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180/150 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Desszertek: Képviselőfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a vizet, Rama Vaj Ízt, porcukrot és sót egy lábasban forraljuk össze. Ekkor keverjük bele a lisztet, és 1-2 percig kevergessük a tésztát, amíg az elválik az edény falától. Ekkor húzzuk le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd egyesével keverjük bele a tojásokat. Fontos, hogy egyesével keverjük el a tojásokat a tésztában, csak akkor adjuk hozzá a következőt, ha már az előzőt jól felvette a tészta. Az állaga akkor lesz jó, ha a habzsákból jól adagolható, és nem folyós.

2. lépés

Töltsük habzsákba és egymástól viszonylag távol nyomjunk kis halmokat a sütőpapírral bélelt tepsire. Ez azért kell, mert a kis halmok térfogata legalább a duplájára fog nőni sütés közben.

3. lépés

180 °C-os előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, majd levesszük a hőfokot 150 °C-ra, így süssük tovább ropogósra, még egyszer ennyi ideig. Közben ne nyissuk ki a sütőt, nehogy összeessenek a fánkok. Még melegen, egy éles késsel vagy ollóval, vágjuk le a tetejüket.

4. lépés

A tojásokat válasszuk szét.
A pudingport a tojások sárgájával, cukorral és egy kevés tejjel keverjük csomómentesre, majd a többi tejet hozzáadva főzzünk sűrű krémet belőle. Folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni (hogy ne bőrösödjön). A fehérjét verjük habbá és keverjük a vaníliás krémhez. Töltsük csillagcsöves habzsákba.
A tejszínt verjük habbá a porcukorral, majd adjuk hozzá a habfixálót. Töltsük habzsákba.

5. lépés

A vaníliás krémmel töltsük meg a fánkokat. Tetejükre nyomjunk a tejszínhabból is, majd helyezzük vissza a kalapjukat. Szórjuk meg porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 105"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 25"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem