Feltöltve:

Képviselőfánk

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

Ráma15 dekagramm
1 kevés
cukor1 kávéskanál
liszt15 dekagramm
tojás6 darab

Krémhez

tojásfehérje4 darab
cukor4 evőkanál
tej3 dl
vaníliás pudingpor (főzős)2.5 dekagramm
liszt3 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín4 dl

Desszertek: Képviselőfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A vizet a cukorral és a sóval felforraljuk. Hozzáadjuk a Ramát, majd ha feloldódott, a lisztet is beleszórjuk. Folyamatos keveréssel addig főzzük, amíg sima nem lesz és elválik az edény falától.

2

A tűzről lehúzva egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat nyomunk. Tetejüket felvert tojással megkenjük. Forró sütőben 230 fokon 5 percig, majd alacsonyabb hőfokon további 15-20 percig sütjük. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk kalapoknak.

3

A krémhez a cukrot a tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva egyből beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérjehabot.

4

Ezzel a krémmel töltjük meg a fánkokat, tetejére felvert tejszínhabot nyomunk, majd a kalapot rárakjuk. Porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem