Képviselőfánk
Hozzávalók
Tésztához
víz | 1 dl | |
---|---|---|
só | 1 darab | |
cukor | 1 kávéskanál | |
liszt | 10 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
Ráma | 10 dekagramm |
Krémhez
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
cukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 kávéskanál |
Tetejére
növényi tejszín | 1 adag |
---|
Desszertek: Képviselőfánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
A vizet, a Ramát, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Az edényt lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük a tésztát, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Ramával kikent, lisztezett tepsibe nyomózsákkal kis halmokat nyomunk a tésztából és forró sütőben megsütjük. A kihűlt tészta tetejét levágjuk, az alját megtöltjük a krémmel. Krém: a tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot. Forró víz felett addig melegítjük, amíg besűrűsödik. Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kihűlés után habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a fánkokat. A sárga krém tetejére felvert növényi tejszín kerül, majd ráhelyezzük a levágott tésztatetőket.