Feltöltve:

Képviselőfánk

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

víz1 dl
1 darab
cukor1 kávéskanál
liszt10 dekagramm
tojás3 darab
Ráma10 dekagramm

Krémhez

tojás6 darab
tej5 dl
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 kávéskanál

Tetejére

növényi tejszín1 adag

Desszertek: Képviselőfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A vizet, a Ramát, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Az edényt lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük a tésztát, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Ramával kikent, lisztezett tepsibe nyomózsákkal kis halmokat nyomunk a tésztából és forró sütőben megsütjük. A kihűlt tészta tetejét levágjuk, az alját megtöltjük a krémmel. Krém: a tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot. Forró víz felett addig melegítjük, amíg besűrűsödik. Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kihűlés után habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a fánkokat. A sárga krém tetejére felvert növényi tejszín kerül, majd ráhelyezzük a levágott tésztatetőket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem