Képviselőfánk
Képviselőfánk
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • víz - 1 dl
    • só - 1 darab
    • cukor - 1 kávéskanál
    • liszt - 10 dekagramm
    • tojás - 3 darab
    • Ráma - 10 dekagramm

    Krémhez

    • tojás - 6 darab
    • tej - 5 dl
    • cukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 kávéskanál

    Tetejére

    • növényi tejszín - 1 adag

    Elkészítés:

    1. A vizet, a Ramát, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Az edényt lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük a tésztát, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat. Ramával kikent, lisztezett tepsibe nyomózsákkal kis halmokat nyomunk a tésztából és forró sütőben megsütjük. A kihűlt tészta tetejét levágjuk, az alját megtöltjük a krémmel. Krém: a tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliás cukrot. Forró víz felett addig melegítjük, amíg besűrűsödik. Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kihűlés után habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a fánkokat. A sárga krém tetejére felvert növényi tejszín kerül, majd ráhelyezzük a levágott tésztatetőket.