Képviselőfánk gesztenyekrémmel
Desszertek: Képviselőfánk gesztenyekrémmel a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
A tésztához a vizet és a Ramát felfőzzük. A lisztet a keményítővel elvegyítjük, átszitáljuk és a tűzhelyről levett folyadékba egyszerre beleöntjük, majd simára keverjük úgy, hogy a tészta gömb alakban összeálljon. Keverés közben kb. 1 percig a tűzhelyen forrósítjuk, a forró tésztát azonnal keverőtálba tesszük.
A tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton egyenként beledolgozzuk és hozzáadjuk a sütőport is. Olajozott sütőpapírra vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztából, vagy nyomózsákból kinyomjuk.
Előmelegített sütőben légkeveréssel 170 °C-on sütjük 30 percig. Sütés után a fánkokat hűlni hagyjuk.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, robotgéppel krémesre, majd a fánkokat megtöltjük.