Feltöltve:

Képviselőfánk gesztenyekrémmel

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

víz2.5 dl
Ráma5 dekagramm
búzaliszt15 dekagramm
keményítő3 dekagramm
tojás5 darab
sütőpor1 csapott mokkáskanál

krem

gesztenyemassza50 dekagramm
Ráma3 dekagramm
tejszín2 dl
juhar szirup, vagy méz1 evőkanál
vaníliaesszencia1 teáskanál

Desszertek: Képviselőfánk gesztenyekrémmel a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a vizet és a Ramát felfőzzük. A lisztet a keményítővel elvegyítjük, átszitáljuk és a tűzhelyről levett folyadékba egyszerre beleöntjük, majd simára keverjük úgy, hogy a tészta gömb alakban összeálljon. Keverés közben kb. 1 percig a tűzhelyen forrósítjuk, a forró tésztát azonnal keverőtálba tesszük.

2

A tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton egyenként beledolgozzuk és hozzáadjuk a sütőport is. Olajozott sütőpapírra vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztából, vagy nyomózsákból kinyomjuk.

3

Előmelegített sütőben légkeveréssel 170 °C-on sütjük 30 percig. Sütés után a fánkokat hűlni hagyjuk.

4

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, robotgéppel krémesre, majd a fánkokat megtöltjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem