Feltöltve:

Képviselőfánk gesztenyekrémmel

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

víz2.5 dl
Ráma5 dekagramm
búzaliszt15 dekagramm
keményítő3 dekagramm
tojás5 darab
sütőpor1 csapott mokkáskanál

krem

gesztenyemassza50 dekagramm
Ráma3 dekagramm
tejszín2 dl
juhar szirup, vagy méz1 evőkanál
vaníliaesszencia1 teáskanál

Desszertek: Képviselőfánk gesztenyekrémmel a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a vizet és a Ramát felfőzzük. A lisztet a keményítővel elvegyítjük, átszitáljuk és a tűzhelyről levett folyadékba egyszerre beleöntjük, majd simára keverjük úgy, hogy a tészta gömb alakban összeálljon. Keverés közben kb. 1 percig a tűzhelyen forrósítjuk, a forró tésztát azonnal keverőtálba tesszük.

2. lépés

A tojásokat robotgéppel a legmagasabb fokozaton egyenként beledolgozzuk és hozzáadjuk a sütőport is. Olajozott sütőpapírra vizes kanállal kis halmokat teszünk a tésztából, vagy nyomózsákból kinyomjuk.

3. lépés

Előmelegített sütőben légkeveréssel 170 °C-on sütjük 30 percig. Sütés után a fánkokat hűlni hagyjuk.

4. lépés

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, robotgéppel krémesre, majd a fánkokat megtöltjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem