Képviselőfánk torta
Hozzávalók
A torta aljához
egész tojás | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | 3 dekagramm | |
víz | 1 evőkanál | |
olaj | 1 evőkanál | |
liszt | 5 dekagramm | |
sütőpor | 1 csipetnyi |
A tésztához
víz | 1.5 dl | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
cukor | 1 csipetnyi | |
Ráma | 10 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
egész tojás | 2 darab | |
tojássárgája | 2 darab |
A tetejére
tejszín | 3 dl | |
---|---|---|
porcukor | 2 dekagramm | |
mandulaforgács | 5 dekagramm |
Desszertek: Képviselőfánk torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A liszt és a sütőpor kivételével a többi hozzávalót habos masszává keverjük és hozzáadjuk a lisztes sütőport. Egy tortasütő lapját sütőpapírral lefedjük. A masszát zsákba tesszük és a tortakarikát kőrbe karikázzuk úgy, hogy a sorok között egy ujjnyi helyet kihagyunk, ide képviselőfánktésztát nyomunk a habzsákból, majd az üres helyeket kitöltjük. 180 fokos sütőbe megsütjük.
A képviselőfánk tészta elkészítése: a vízbe egy csipet sót és egy csipet cukrot teszünk, valamint a Ramát. Feltesszük a tűzre és amikor elkezdett forrni, hozzáöntünk 15 deka lisztet, majd addig keverjük amíg az oldalától elválik. Ekkor levesszük a tűzről és 2 tojássárgát, valamint 2 egész tojást egyesével adunk a meleg tésztához egyenként. A sütőlapra sütőpapírt teszünk és zsákba tesszük az égetett tésztát, amiből kis halmokat nyomunk a sütőlapra. 180 fokos sütőben megsütjük. Kb. 20 percig ne nyissuk ki a sütőt ajtaját, mert akkor összeesik a tészta.
A krém készítése: 1 liter tejet, 2 cs. vaníliás pudingport és 10 deka cukrot a szokásos eljárással megfőzzük. 2 db tojásfehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verünk és a pudingos krémmel még melegen összekeverjük. Ezt a krémet rátesszük a kisült tortalapra, amire karimát kapcsolunk a krém miatt. Amikor kihűlt a formát levesszük és az oldalára pirított mandulaforgácsot teszünk. A képviselőknek az alját kivágjuk egy ujjnyira és krémet teszünk bele. Ezeket a tésztákat a torta szélére tesszük.
A közepébe 3 deci tejszínből habot verünk és rátesszük a képviselőre tésztára. Mandulaforgáccsal díszítjük és karamellizált cukorral meglocsoljuk.