Kerítéses torta
Kerítéses torta
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • cukor - 4 evőkanál
  • tejszín - liter
  • zselatin - csomag
  • babapiskóta - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 3 csomag
  • tojásárgája - 3 darab

Elkészítés:

  1. A babapiskóták egyik végéből levágunk kb. 2 centimétert és körbe rakunk velük egy kapcsos tortaformát. A gyümölcsöket megmossuk és összedaraboljuk. A zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük. A tojást kikeverjük a cukorral és lassan, állandó keverés közben ráöntjük a felmelegített tejet.
  2. A tejszínt felverjük és beletesszük a tejes tojást, a vaníliát, a legvégén ráöntjük a zselatint és jól összekeverjük. Amikor kemény a hab, 3 merőkanállal rakunk a tortaformába és elsimítjuk. Rátesszük a gyümölcs felét és a végekről levágott babapiskóta darabokat. Még egy réteg tejszínes krémet teszünk rá, aztán újra babapiskóta darabokat. A tetejére öntjük a maradék krémet. Hűtőszekrényben 1 órán át állni hagyjuk.
  3. Kiszedjük a kapcsos formából és ízlés szerint, vagy az alkalomnak megfelelően díszítjük.