Kétemeletes krémes szelet
Hozzávalók
vaníliaeszencia | 1 teáskanál | |
---|---|---|
finomliszt egy kávéskanál sütőporral elkeverve | 300 gramm | |
tej | 250 milliliter | |
porcukor | 440 gramm | |
fehércsokoládé feldarabolva | 150 gramm | |
vaj vagy sütőmargarin darabolva | 250 gramm | |
tojás felverve | 2 darab | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
tejcsokoládé durvára vágva | 600 gramm | |
tejszín | 250 milliliter | |
csokoládédara | ||
alma | ||
vékony lapocskákra vágott mandula | ||
csokoládé |
Desszertek: Kétemeletes krémes szelet a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Kenjünk ki két 22 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki sütőpapírral.
Keverjük össze vajat vagy sütőmargarint, a fehércsokoládét, a cukrot és a tejet egy közepes lábasban. Állandó keverés mellett, forralás nélkül addig főzzük, amíg krémes nem lesz. Öntsük át a keveréket egy nagyobb tálba, és hagyjuk hűlni 15 percig. A fehércsokoládés keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a lisztet, a vaníliaeszenciát és a tojást. Öntsük a keverék felét az egyik előkészített tortaformába. A maradék keverékbe kézi habverővel dolgozzuk bele a kakaóport, és öntsük a másik előkészített tortaformába. Süssük alacsony hőfokon 50 percig. Hagyjuk a tésztát a formában hűlni 5 percig, majd helyezzük sütőrácsra, hogy teljesen kihűljön. Keverjük össze a tejcsokoládét és a tejszínt egy lábasban, majd állandó keverés mellett főzzük krémesre. Öntsük egy tálba, és lefedve tegyük hűtőbe. Időnként keverjük meg, mindezt addig ismételjük, amíg a krém kenhető, habos állagú lesz. Tegyünk félre 1 csészényit belőle a torta tetejének borítására. A kihűlt tortalapokat vágjuk ketté. Helyezzünk egy tortalapot egy nagyobb tálra, kenjük meg fél csésze tejcsokoládés krémmel. A rétegezést ismételjük meg, váltogatva a különböző színű lapokat. A torta oldalát és tetejét borítsuk be a félretett csokoládékrémmel.