Kétszínű keksz
Hozzávalók
Ráma | 30 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
liszt | 40 dekagramm |
kakaó | 4 dekagramm |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
só | 1 kevés |
Kenéshez
tojássárgája | 1 darab |
---|---|
tej | 2 evőkanál |
Desszertek: Kétszínű keksz a sok Keksz recept közül.
Elkészítés
A hozzávalókat összedolgozom a kakaópor kivételével. Lisztezett deszkára borítom és két részre osztom. Az egyik felét 4 dkg kakaóval összedolgozom. Mindkettőt henger alakúra formázom, fóliába tekerem és legalább 1 órára a hűtőbe teszem. Kinyújtom 1 centi vastagra és centis csíkokra vágom, de a széleit, ami nem szép csík, azt félre teszem, az lesz a külső burka. Tetszés szerint összeillesztem, közte megkenem a tojásos tejjel. A végét egyenesre vágom, a maradékokat pedig összegyúrva, márványos hengert formázok. Ha nagyon puha lenne, azonnal visszateszem a hűtőbe, hogy visszadermedjen. A külső részéhez félretett tésztát is kinyújtom és megkenem a tojásos-tejjel, majd szépen becsomagolom. 30-40 percre visszateszem a hűtőbe, majd ha pihent, 1 centisre szeletelem. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 12 percig sütöm, ügyelve, hogy a fehér része ne barnuljon meg. Miután megsült, kiveszem, 5 percet hagyom a tepsibe hűlni.