Kétszínű torta
Hozzávalók
cukor | 10 evőkanál |
---|---|
liszt | 11 evőkanál |
tojás | 10 darab |
krem
Ráma | 35 dekagramm |
---|---|
porcukor | 40 dekagramm |
tej | 1 liter |
liszt | 10 evőkanál |
kakaó | 2 evőkanál |
vaniliaaroma | 1 kevés |
rumaroma | 1 darab |
Desszertek: Kétszínű torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojásfehérjét nagyon keményre verjük, majd óvatosan a tojássárgát is belekeverjük, végül a lisztet is nagyon óvatosan keverjük bele. Formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
2
Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet sűrű masszává főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd elfelezzük. Egyikbe kakaót és a rumaromát keverünk, a másikba a vaníliás aromát tesszük, végül összekeverjük a lisztes masszával, felét a kakaósba, felét a vaníliásba.
3
Három felé vágjuk a piskótát, majd megtöltjük a csokis krémmel, utána vaníliás krém és végül a csokis. Az oldalát és a tetejét is vaníliás krémmel kenjük meg.