Kétszínű torta
Kétszínű torta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 evőkanál
  • liszt - 11 evőkanál
  • tojás - 10 darab

krem

  • Ráma - 35 dekagramm
  • porcukor - 40 dekagramm
  • tej - 1 liter
  • liszt - 10 evőkanál
  • kakaó - 2 evőkanál
  • vaniliaaroma - 1 kevés
  • rumaroma - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét nagyon keményre verjük, majd óvatosan a tojássárgát is belekeverjük, végül a lisztet is nagyon óvatosan keverjük bele. Formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. A tejet és a lisztet sűrű masszává főzzük, majd kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd elfelezzük. Egyikbe kakaót és a rumaromát keverünk, a másikba a vaníliás aromát tesszük, végül összekeverjük a lisztes masszával, felét a kakaósba, felét a vaníliásba.
  3. Három felé vágjuk a piskótát, majd megtöltjük a csokis krémmel, utána vaníliás krém és végül a csokis. Az oldalát és a tetejét is vaníliás krémmel kenjük meg.