Kéttúrós szeletek
Kéttúrós szeletek
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 20 dekagramm
  • kakaó - 5 dekagramm
  • liszt - 40 dekagramm
  • Ráma - 20 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 2 csomag

A töltelékhez

  • tojás - 3 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • vanília kikapart pépje - 1 rúd
  • étkezési keményítő - 2 evőkanál
  • tehéntúró - 50 dekagramm
  • krémtúró - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es kapcsos tortaformát és a tészta kétharmadát belenyomkodjuk úgy, hogy jusson a peremére is. Hűtőbe tesszük a maradék tésztával együtt. A töltelékhez a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük. A sárgáját a kétféle cukorral, a vaníliapéppel, az étkezési keményítővel és a kétféle túróval simára keverjük, végül lazán hozzákeverjük a tojáshabot. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A krémet a hűtőből kivett tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk és a maradék tésztát a tenyerünk között morzsolgatva a töltelékre szórjuk, vagy ráreszeljük. A sütőben kb. 70 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és szeletelve kínáljuk.