Kevert diós, kakaós-kávés mázzal
25
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tetejére
darált dió | 5 dekagramm |
---|
A tésztához
darált dió | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 8 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
narancs | 1 darab | |
zsemlemorzsa | 1 púpos evőkanál |
A krémhez
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
Ráma | 1 csomag | |
kakaó | 5 dekagramm | |
főtt kávé | 1 adag | |
tejszínhab | 1 kevés | |
cukor | 5 dekagramm |
Desszertek: Kevert diós, kakaós-kávés mázzal a sok
Elkészítés
1
Nyolc tojássárgát, a cukrot, a diót, a zsemlemorzsát, a sütőport és a narancs levét, valamint reszelt héját összekeverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a tojások felvert habját is. Tepsibe öntjük és 160-180 fokon megsütjük.
2
A krémhez a 2 egész tojást, a kakaót, a főzött kávét kevés tejszínnel és cukorral gőz fölött felfőzzük. Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a Ramát, majd lehűtjük.
3
Miután kihűlt a tészta, kettévágjuk. A közepét és a tetejét megkenjük a krémmel, majd darált dióval díszítjük.