Feltöltve:

Kijevi szelet

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

tej6 dl
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál
porcukor20 dekagramm
Ráma15 dekagramm

Tészta

darált dió, mogyoró vagy mandula10 dekagramm
sárgabaracklekvár1 pohár
tejföl3 evőkanál
tojás4 darab
Ráma15 dekagramm
porcukor15 dekagramm
sütőpor1 csomag
finomliszt45 dekagramm

Desszertek: Kijevi szelet a sok

Elkészítés

1

A lisztből, a sütőporból, a porcukorból, a Ramából, a tojássárgákból és a tejfölből könnyen gyúrható tésztát készítek. Négyfelé osztom, majd tepsi hátán négy lapot sütök. Hosszúkás tepsit használok. Sütés előtt Ramával megkenem és liszttel meghintem. A kisodrott és a tepsi méretére igazított lapokat egyenként megkenem baracklekvárral, majd a felvert tojáshabbal, végül gazdagon megszórom darált dióval. Előmelegített sütőben, 180 °C-on egymás után megsütöm a lapokat. A sütemény összerakásánál mindig a lapok diós része van felül, arra jön egy réteg krém. Egy napig állni hagyom, majd hosszúkás, vékony szeletekre vágom.

2

Krém: a krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverem. A pudingport a tejjel összekeverve megfőzöm. Kihűlés után összekeverem a Ramás krémmel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem