Kijevi szelet
Desszertek: Kijevi szelet a sok
Elkészítés
A lisztből, a sütőporból, a porcukorból, a Ramából, a tojássárgákból és a tejfölből könnyen gyúrható tésztát készítek. Négyfelé osztom, majd tepsi hátán négy lapot sütök. Hosszúkás tepsit használok. Sütés előtt Ramával megkenem és liszttel meghintem. A kisodrott és a tepsi méretére igazított lapokat egyenként megkenem baracklekvárral, majd a felvert tojáshabbal, végül gazdagon megszórom darált dióval. Előmelegített sütőben, 180 °C-on egymás után megsütöm a lapokat. A sütemény összerakásánál mindig a lapok diós része van felül, arra jön egy réteg krém. Egy napig állni hagyom, majd hosszúkás, vékony szeletekre vágom.
Krém: a krémhez a Ramát a porcukorral habosra keverem. A pudingport a tejjel összekeverve megfőzöm. Kihűlés után összekeverem a Ramás krémmel.