Feltöltve:

Kímélő szelet

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Barna tészta

olaj1 evőkanál
kakaó2 dekagramm
finomliszt8 dekagramm
porcukor10 dekagramm
tojás4 darab

Díszítés

kókuszreszelék1 darab

Töltelék

sütésálló lekvár1 pohár
Ráma20 dekagramm
liszt2 evőkanál
tojássárgája1 darab
kakaópor2 evőkanál
porcukor4 evőkanál
tej2 dl

Fehér tészta

tojás6 darab
olaj2 evőkanál
finomliszt14 dekagramm
porcukor14 dekagramm

Desszertek: Kímélő szelet a sok

Elkészítés

1

A fehér tészta hozzávalóiból hagyományos piskótatésztát sütünk.
Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, de az egyik lap vastagabb legyen.
Megsütjük a barna piskótát is.

2

Közben a krémhez a puha Ramát a porcukor felével és a kakaóval habosra keverjük, majd hűtőbe tesszük. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. A végeredmény csomómentes legyen és sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihűlt Ramás masszához.

3

Megtöltjük a tortát az így kapott krémmel. Legalulra kerül a fehér, vékonyabbik tészta, erre lekvárt kenünk, erre kerül a barna tészta, majd erre egy kis krém. A vastagabb fehér lap, újra lekvár és csokikrém. Az oldalát is bevonhatjuk csokikrémmel. A tetejére kókuszreszelék kerül.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem