Kímélő szelet
Hozzávalók
Barna tészta
olaj | 1 evőkanál |
---|---|
kakaó | 2 dekagramm |
finomliszt | 8 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
tojás | 4 darab |
Díszítés
kókuszreszelék | 1 darab |
---|
Töltelék
sütésálló lekvár | 1 pohár |
---|---|
Ráma | 20 dekagramm |
liszt | 2 evőkanál |
tojássárgája | 1 darab |
kakaópor | 2 evőkanál |
porcukor | 4 evőkanál |
tej | 2 dl |
Fehér tészta
tojás | 6 darab |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
finomliszt | 14 dekagramm |
porcukor | 14 dekagramm |
Desszertek: Kímélő szelet a sok
Elkészítés
A fehér tészta hozzávalóiból hagyományos piskótatésztát sütünk.
Ha kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, de az egyik lap vastagabb legyen.
Megsütjük a barna piskótát is.
Közben a krémhez a puha Ramát a porcukor felével és a kakaóval habosra keverjük, majd hűtőbe tesszük. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. A végeredmény csomómentes legyen és sűrű krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, hozzáadjuk a kihűlt Ramás masszához.
Megtöltjük a tortát az így kapott krémmel. Legalulra kerül a fehér, vékonyabbik tészta, erre lekvárt kenünk, erre kerül a barna tészta, majd erre egy kis krém. A vastagabb fehér lap, újra lekvár és csokikrém. Az oldalát is bevonhatjuk csokikrémmel. A tetejére kókuszreszelék kerül.