Kinder Bueno otthon
Hozzávalók
A tésztához
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
olaj | 1 evőkanál | |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
liszt | 2 evőkanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
A krémhez
tojássárgája | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 3 evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
tej | 5 dl | |
cukor | 25 dekagramm | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
háztartási keksz | 20 dekagramm | |
tej | 1 adag |
A szóráshoz, kenéshez
darált dió | 15 dekagramm | |
---|---|---|
mogyorókrém | 0.5 pohár |
Desszertek: Kinder Bueno otthon a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához valókat alaposan kikeverjük, és olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. 15 dkg dióval megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük! Amikor megsült, még forrón megkenjük mogyorókrémmel. Így hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése: a tojássárgáját a liszttel, a pudingporral, a cukorral és az 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk. Amikor felforrt, összeöntjük a pudingos keverékkel, és sűrűre főzzük. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe belekeverjük az olvasztott étcsokoládét és összkeverjük. Mindkét krémet kihűtjük. A margarint elfelezzük. Az egyik részét a csokoládés, a másik részét a vaníliás krémbe tesszük. Mindkét krémet habosra keverjük.
A tetejére a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Összeállítás: tészta, vaníliás krém, egy sor tejbe áztatott keksz, csokoládés krém, tejszínhab. A sütemény tetejét villával megcifrázhatjuk, és kakaóporral meghinthetjük. Pár órára hűtőbe helyezzük, hogy a keksz megpuhuljon.