Kinder bueno torta
Hozzávalók
A krémhez
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 1 adag | |
háztartási keksz | 0.5 kilogramm | |
mogyorókrém | 1 darab | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
csokoládé (vagy 3 csapott_evőkanál kakaópor) | 10 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
tej | 7 dl | |
tojássárgája | 6 darab |
A bevonathoz
habtejszín | 5 dl |
---|
A tésztához
tojásfehérje | 6 darab | |
---|---|---|
pörkölt, durvára vágott mogyoró | 15 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál | |
liszt | 2 evőkanál | |
étolaj | 1 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Kinder bueno torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot - a dió kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át, 150 fokos sütőben szárítjuk. Amikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk úgy, hogy a mogyorós rész maradjon felül. A meleg tésztát megkenjük jó vastagon mogyorókrémmel.
A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk a tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre tesszük a csokis krémet. Tejszínhabbal vonjuk be.