Kinder bueno torta
Kinder bueno torta
  • timer150 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • cukor - 25 dekagramm
    • tej - 1 adag
    • háztartási keksz - 0.5 kilogramm
    • mogyorókrém - 1 darab
    • Rama margarin - 25 dekagramm
    • csokoládé (vagy 3 csapott_evőkanál kakaópor) - 10 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 3 csomag
    • tej - 7 dl
    • tojássárgája - 6 darab

    A bevonathoz

    • habtejszín - 5 dl

    A tésztához

    • tojásfehérje - 6 darab
    • pörkölt, durvára vágott mogyoró - 15 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
    • liszt - 2 evőkanál
    • étolaj - 1 evőkanál
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a többi alapanyagot - a dió kivételével. Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a mogyorót. 1 órán át, 150 fokos sütőben szárítjuk. Amikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk úgy, hogy a mogyorós rész maradjon felül. A meleg tésztát megkenjük jó vastagon mogyorókrémmel.
    2. A krémhez a tejből, a tojássárgájából, a cukorból és a pudingporból krémet főzünk, és elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét, és kihűtjük. A margarint szintén elfelezzük, és külön-külön elkeverjük a sárga és a csokis krémmel. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk a tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre tesszük a csokis krémet. Tejszínhabbal vonjuk be.